Projecten
Home  -  Projecten

Cottage stijl - Landelijk

De cottage stijl of de landelijke stijl is een heel oude stijl die tot op het heden erg populair blijft. Wanneer je in een zeer drukke omgeving leeft of werkt dan is het thuiskomen in een ruimte die warmte en gezelligheid uitstraalt, een echte must have. Een landelijke stijl vraagt een mengeling van lichte kleuren in combinatie met zachte en comfortabele materialen.

Ieder voorkeur van kleuren is natuurlijk persoonlijk en naargelang van deze en de eigenschappen van je huis kan je kiezen uit verschillende combinaties. Enkele voorkeuren die vaak voorkomen zijn: gebroken witte tinten, aardekleuren en zandkleuren maar ook zachte pastelkleuren kunnen ideaal zijn voor een landelijke ruimte. Echt neutraal wit of erg opvallende kleuren, kan je beter niet in deze stijl verkiezen.

Natuurlijke kleuren brengen de nodige rust in huis en brengt de natuur naar binnen. En net dat is hetgeen dat we zoeken in een landelijke stijl of cottage stijl.

 

Accenten

Hoewel de aardetinten en zandtinten veel verkozen kleuren zijn in een landelijke stijl, is ook de pastel kleurenpallet steeds meer aanwezig binnen deze stijl. Zachte pasteltinten zorgen voor een jeugdig uiterlijk van je ruimte en meubilair.

Wanneer je deze pasteltinten dan toch combineert met enkele aardetinten, kan je accenten gaan leggen. Deze accenten zorgen voor een fris interieur en laat je volledig wegdromen naar de eeuwige lente.

Nog een vorm om accenten te leggen in de verkozen ruimte is het plaatsen van kalkverf. Met deze verf zorg je voor een mat effect met een unieke en bijzondere uitstraling. Dit geeft dan weer een authentieke look aan de ruimte en past perfect in iedere landelijke stijl.